Αναθεώρηση δρομολογητή Netgear Nighthawk X10 R9000 Smart WiFi

2
Αναθεώρηση δρομολογητή Netgear Nighthawk X10 R9000 Smart WiFi

Εξερευνήστε

Χαρακτηριστικά

Ποιότητα κατασκευής

Ταχύτητα δικτύου

Ευκολία εγκατάστασης

αξία

Τελικές σκέψεις

Θα πληρώνατε 500 $ για έναν δρομολογητή WiFi; Εάν βρίσκεστε σε αδιέξοδο, το Netgear X10 έχει κάποιες δολοφονικές δυνατότητες που θα θέλετε να ελέγξετε.

Συνολική βαθμολογία 4.4 Εκτίμηση

Βαθμολογία αναγνωστών
0 ψήφοι

0

Έχουν αναβαθμιστεί από το Router Netgear Nighthawk X8, βρήκα απλή τη μετάβαση στο νεότερο μοντέλο τους. Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X10 (R9000) βελτιώνει το X8 με διάφορους λεπτούς τρόπους. Ο δρομολογητής Netgear X10 έχει την ίδια ασύρματη μετάδοση Tri-Band, υποστήριξη MU-MIMO και τέσσερις ενεργές κεραίες. Υποστηρίζει επίσης τέσσερις ροές δεδομένων ανά ζώνη WiFi και διαθέτει μία ακόμη θύρα LAN (7 σε περίπτωση που αναρωτιέστε). Στη συνέχεια, λαμβάνετε έναν ενημερωμένο τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,7 GHz, ενσωματωμένο διακομιστή πολυμέσων Plex και δύο θύρες USB 3.0. Στο παλιό Netgear R8500, μία από τις διπλές θύρες USB ήταν 2.0. Για τους περισσότερους, η αναβάθμιση δεν θα έχει πολύ νόημα, αλλά αν σκοπεύετε να κάνετε ροή πολλών μέσων εσωτερικά, η προστιθέμενη ιπποδύναμη και ο ενσωματωμένος διακομιστής Plex Media (πρωτιά για έναν ασύρματο δρομολογητή) μπορεί να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό κοσμεί τον νέο δρομολογητή Netgear Nighthawk X10: τεχνολογία 802.11ad. Αυτή είναι η ζώνη των 60 GHz που, ως επί το πλείστον, δεν υπάρχει ακόμη. Μπορείτε να αγοράσετε μερικές κάρτες υλικού που το προσθέτουν, αλλά το μόνο μέρος που το έχω δει είναι με κάποια σκοτεινά ασύρματα συστήματα HDMI μικρής εμβέλειας. Φυσικά, όσο ανεβαίνουν οι συχνότητες, μειώνονται οι ανοχές μετάδοσης και οι αποστάσεις. Για τα 60 GHz αυτό σημαίνει σχεδόν οπτική επαφή.

Σημαίνει επίσης ότι δεν το δοκιμάσαμε καθώς δεν είχαμε συμβατό υλικό στη διάθεσή μας—αλλά δεν πειράζει. Απομένουν πολλά να συζητηθούν σχετικά με αυτόν τον δρομολογητή ναυαρχίδας αξίας 499 $.

Χαρακτηριστικά δρομολογητή Netgear Nighthawk X10

Αν το μόνο που κάνετε είναι να ακούτε μουσική από μουσική από Spotify ή παρακολουθήστε βίντεο μέσω DISH Netflix streaming ή VUDU, το Netgear X10 μπορεί να είναι υπερβολικό. Ακόμη και με πολλαπλές ροές ταυτόχρονα, το X8 είναι κάτι παραπάνω από ικανό. Εκεί που ο δρομολογητής WiFi Quad-Stream Netgear Nighthawk AD7200 έχει νόημα για ισχυρούς χρήστες είναι όταν πρόκειται για εσωτερική ροή βίντεο HD.

Το Netgear Nighthawk X10 R9000 εκπέμπει δύο δίκτυα 5 GHz μαζί με μια αποκλειστική ζώνη 2,4 GHz. Αυτό αποτρέπει το φράξιμο του δικτύου σας όταν έχετε μια πιο αργή συσκευή 2,4 GHz σε ζώνη 5 GHz. ένα νέο τσιπ Broadcom υποστηρίζει τέσσερις ροές και NitroQAM (διαμόρφωση πλάτους τετραγωνικής κατάστασης 1024). Παίρνετε ένα δυνητικός απόδοση έως και 800 Mbps για κάθε ροή στο δίκτυο 2,4 GHz και 1.733 Mbps στα δύο δίκτυα των 5 GHz. Η σε μεγάλο βαθμό θεωρητική ζώνη των 60 GHz θα σας καθιστούσε 4600 Mbps. Όταν προσθέτετε 800 + 1733 + 4600 παίρνετε 7133 Mbps. Στρογγυλεμένο προς τα πάνω που σας δίνει τον προσδιορισμό εύρους ζώνης AD7200. Συγκρίνετε αυτό με τον δρομολογητή Netgear Nighthawk X6 R8000 που έχει 1300 + 1300 + 600 Mbps (3200 Mbps ή AC3200).

Αυτό αντιπροσωπεύει μια δέσμη αριθμών. Με απλούς όρους, το X10 μπορεί να επικοινωνεί ταυτόχρονα με πολλές φορητές συσκευές ταυτόχρονα. Εάν η οικογένειά σας συνδυάζεται με τη δική μου, έχετε ΠΟΛΛΕΣ ασύρματες συσκευές στο σπίτι σας. Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X10 μπορεί να συνδεθεί με έως και τέσσερις συσκευές απλής ροής ταυτόχρονα — ανά κανάλι. Εκεί βρίσκεται η ομορφιά του αληθινού MU-MIMO (πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων και πολλαπλών εξόδων).

Κεραίες δρομολογητή Netgear X10

Ενεργές κεραίες

Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X10 μοιράζεται την τεχνολογία ενεργής κεραίας με το X8. Οι ενισχυτές WiFi βρίσκονται στην πραγματικότητα στην κορυφή κάθε κεραίας αντί να βρίσκονται στη μητρική πλακέτα. Λαμβάνετε λιγότερο θόρυβο και επομένως μια μικρή βελτίωση—ιδιαίτερα όταν λαμβάνετε απομακρυσμένες συνδέσεις από συσκευές χαμηλότερης ισχύος.

Φώτα κεραίας δρομολογητή Nighthawk X10

Συνάθροιση θυρών Ethernet με ReadyNAS

Συνδέσαμε το δικό μας Netgear ReadyNAS RN214 στο Nighthawk X10 μέσω συνάθροισης θυρών. Αυτό χρησιμοποιεί τα δύο πρώτα κανάλια Ethernet ταυτόχρονα για ταχύτητα 2Χ. Καθώς αυτός είναι ο διακομιστής μουσικής μας καθώς και η εφεδρική συσκευή μας, η αυξημένη ταχύτητα εκτιμήθηκε πολύ. Είναι επίσης απαράδεκτο να ρυθμίσετε το σύστημά σας ως διακομιστή πολυμέσων Plex και να αποθηκεύσετε περιεχόμενο 1080p ή 4K σε μια συμβατή μονάδα NAS. Το Netgear X10 έχει στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστούς ελεγκτές, ώστε να μπορεί να συγχρονίζει και να χρησιμοποιεί και τα δύο κανάλια ταυτόχρονα.

Συνδέσεις Netgear Nighthawk X10

Λιμένες και Επέκταση

Για επέκταση και χρήση, έχετε πολλή συνδεσιμότητα στο δρομολογητή Netgear X8. Υπάρχουν επτά θύρες Gigabit Ethernet 10/100/1000 Mbps (1 WAN και 6 LAN—και από αυτές μπορούν να αφιερωθούν σε διπλή συνάθροιση θυρών Gigabit Ethernet). Υπάρχουν επίσης δύο θύρες USB (1 USB 3.0 και 1 USB 2.0) για τη σύνδεση εξωτερικών διαχειριζόμενων μονάδων δίσκου που μπορούν να επωφεληθούν από το λογισμικό ReadyCloud της Netter και τις υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Το Smart Connect επιλέγει έξυπνα την ταχύτερη ζώνη WiFi για κάθε συσκευή
 • Το Load Balancing διανέμει συσκευές WiFi διασφαλίζοντας τη χρήση και των δύο ζωνών WiFi 5 GHz
 • Δυνατότητα MU-MIMO—ταυτόχρονη ροή δεδομένων για πολλές συσκευές (δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί στο Firmware)
 • 8 κεραίες υψηλής απόδοσης με 4 εξωτερικούς ενισχυτές υψηλής ισχύος
 • Δυναμικό QoS
 • ReadyCLOUD Πρόσβαση USB
 • Λογισμικό υπολογιστή ReadySHARE Vault για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε συνδεδεμένους σκληρούς δίσκους USB
 • Ενσωματωμένος διακομιστής DLNA
 • Υποστήριξη VPN
 • Βελτιωμένοι Γονικοί έλεγχοι για διαχείριση φιλτραρίσματος ιστού και προσβασιμότητας ανά προφίλ ή συσκευές
 • Διαχειριστής οικιακού δικτύου Netgear genie για απομακρυσμένη πρόσβαση και παρακολούθηση

Χρήση του δρομολογητή NetGear Nighthawk X10

Γίνουμε καλοί στη διαμόρφωση των δρομολογητών Netgear και το R9000 δεν αποδείχθηκε εξαίρεση. Εκχωρήσαμε ένα όνομα ασύρματου δικτύου (SSID) για τα ραδιόφωνα 2,4 GHz και 5 GHz και απενεργοποιήσαμε το ραδιόφωνο 60 GHz. Μετά από αυτό, επισκεφτήκαμε την οθόνη ρυθμίσεων LAN για να εκχωρήσουμε κάποιες στατικές IP στις κρίσιμες συσκευές μας (εκτυπωτές, δέκτες AV, κ.λπ.). Διαπίστωσα ότι μπορούσαμε να συνδεθούμε αρκετά εύκολα με όλους τους χώρους του σπιτιού. Με τους χοντρούς τοίχους μας από γύψο και τόρνο, αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα!

Διαμόρφωση δρομολογητή Netgear X10

4K και 1080p ρέουν μακριά!

Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X10 είναι υπό γωνίαΜεταδώσαμε βίντεο 4K από το δικό μας Τηλεόραση LeEco Super4 X55 καθώς και έναν τόνο περιεχομένου 1080p. Πραγματοποιήσαμε επίσης ροή βίντεο από το συνημμένο ReadyNAS RN214 και τραβήξαμε βίντεο HDX από το VUDU. Φυσικά, έχουμε ροή 1080p Netflix HD σχεδόν κάθε βράδυ σε κάποια για ή την άλλη. Είναι αυτονόητο ότι η ροή μουσικής από το Spotify, το Rhapsody και το Apple iTunes δεν παρουσίασε καμία αξιοσημείωτη πίεση. Ανάμεσα στο γραφείο μου στο σπίτι, ένα παιδί που σπούδασε στο σπίτι, έναν έφηβο και τη σύζυγό μου —που κάνει τα βιβλία μας στο Διαδίκτυο— το WiFi πετούσε στον αέρα σαν δουλειά κανενός. Εκτός από ένα πρόβλημα με τον πάροχο Διαδικτύου, δεν υπήρξαν hangups στο σπίτι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα Ιανουαρίου, όταν κάναμε τις εις βάθος δοκιμές μας.

συμπέρασμα

Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X10 είναι ακριβός. Στα 499 $ δεν είμαι σίγουρος ότι κάτι στην καταναλωτική αγορά ξεπερνά την τιμή. Ωστόσο, αν θέλετε το καλύτερο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προηγμένες δυνατότητες του, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα μειονέκτημα. Καθώς ωριμάζει τεχνολογία όπως τα 60 GHz, δεν θα μείνετε έξω στο κρύο. Προς το παρόν, δεν θα συνιστούσαμε καμία αναβάθμιση των χρηστών του X8 χωρίς αιμορραγία, αλλά αν θέλετε τον καλύτερο καταναλωτή δρομολογητή που μπορούν (προς το παρόν) να αγοράσουν τα χρήματα, αυτό μπορεί να είναι το εισιτήριο.

Schreibe einen Kommentar