Αναθεώρηση φορητού υπολογιστή Acer Aspire E5

0
Αναθεώρηση φορητού υπολογιστή Acer Aspire E5

Είμαι φοιτητής κολεγίου που σπουδάζω φυσικοθεραπεία και το να έχω ένα καλό φορητό υπολογιστή που λειτουργεί είναι απαραίτητο για την επιτυχία μου. Έχω χρησιμοποιήσει πολλούς υπολογιστές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ένα HP Pavilion G6 ήταν μια από τις πρώτες μου αγορές προσωπικού φορητού υπολογιστή—και το χρησιμοποιώ ακόμα σήμερα. Λειτούργησε καλά για τους πρώτους έξι μήνες, αλλά κατέβηκε γρήγορα καθώς οι εφαρμογές και το bloat μπήκαν μέσα και η άλλοτε γρήγορη διεπαφή σύντομα έδωσε τη θέση της σε αργή, τραυλή ιστοσελίδα και εφαρμογή. Ένα άλλο από τα βασικά προβλήματα που είχε ήταν η τάση του να ζεσταίνεται στο άγγιγμα—η οποία οδήγησε σε υπερθέρμανση. Η αλήθεια είναι ότι το αφήνω να ακρωτηριαστεί εδώ και αρκετό καιρό — πάρα πολύ καιρό αν με ρωτάτε. Μέσα σε μερικά χρόνια από την κατοχή του, έπρεπε να αγοράσω έναν ανεμιστήρα φορητού υπολογιστή για να καθίσει πάνω του—απλά για να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω χωρίς να μου σβήσει (ή να μου καίει την αγκαλιά). Πρόσθετα προβλήματα εμφανίστηκαν από τότε που κατέβασα τα Windows 10 και τώρα μου δίνει ακόμη και τη διαβόητη μαύρη οθόνη του θανάτου. Όταν είχα την ευκαιρία να αναθεωρήσω το νέο φορητό υπολογιστή Acer Aspire E5, δεν χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να συμφωνήσω.

Πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή Acer Aspire E5

Χαρακτηριστικά Acer Aspire E5

Εντυπωσιάστηκα με το Acer Aspire E5 αμέσως. Το μέγεθος της οθόνης ταιριάζει με αυτό του Pavilion G6 μου, αλλά το πλαίσιο στο Acer είναι πιο συμπυκνωμένο, καθιστώντας το πολύ πιο ελαφρύ! Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν πρέπει να το μεταφέρετε σε σχολική τσάντα κάθε μέρα όπως και εγώ. Η οθόνη έχει επίσης ένα ελαφρύ ματ φινίρισμα, έτσι ώστε τα φώτα που χτυπούν στο σωλήνα από μια λάμπα ή ένα παράθυρο να μην αντανακλώνται έντονα από την οθόνη. Αυτό μειώνει σημαντικά την αντανάκλαση—με το Pavilion G6 θα έπιανα τον εαυτό μου να προσαρμόζει συνεχώς την κλίση της οθόνης μόνο και μόνο για να δω τι δούλευα. Το Acer δίνει επίσης ευκρινείς και καθαρές εικόνες, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την εργασία σε αυτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα για τα μάτια.

Προδιαγραφές Acer Aspire E5

  • Το μοντέλο που εξετάστηκε: Aspire E5-573G-56RG
  • ΕΣΥ: Windows 10 Home
  • Επεξεργαστής: Επεξεργαστής Intel Core i5-5200U 2,2 GHz
  • Οθόνη: 15,6″ HD (1920 x 1080) οπίσθιος φωτισμός LED 16:9
  • Μνήμη: 8 GB DDR3L RAM
  • Αποθήκευση: Σκληρός δίσκος SATA 1 TB 5400 RPM
  • Βίντεο: NVIDIA GeForce 940M με 4 GB DDR3 VRAM
  • Bluetooth: v4.0
  • Μπαταρία: Li-Ion 4 κυψελών (2500 mAh)

Η μπαταρία 4 κυψελών 2500 mAh του φορητού υπολογιστή Acer Aspire E5 έχει εκτιμηθεί ότι διαρκεί 7 ώρες. Το έχω δοκιμάσει και φαίνεται να προσεγγίζει αυτούς τους ισχυρισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενεργοποιώ τη μουσική ή δεν ρυθμίζω τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50%. Είναι ωραίο να ξέρω ότι μπορώ να πάω οπουδήποτε με γεμάτη μπαταρία και να κάνω δουλειά χωρίς να χρειάζεται να βρω πρίζα για να φορτίσω το φορητό υπολογιστή μία ή δύο ώρες αργότερα. Ανακάλυψα ότι μπορώ πραγματικά να χρησιμοποιώ αυτό το φορητό υπολογιστή στο σχολείο όλη την ημέρα. Το καλώδιο για το φορτιστή είναι αρκετά μακρύ για να με οδηγήσει σε οποιαδήποτε πρίζα σε απόσταση 6 ποδιών και η θύρα φόρτισης είναι βολικά τοποθετημένη εκεί που θα περίμενε κανείς—ακριβώς στην επάνω δεξιά πλευρά του φορητού υπολογιστή.

Το εξωτερικό του φορητού υπολογιστή έχει μια ανάγλυφη επιφάνεια διασταύρωσης, η οποία του προσφέρει φυσική προστασία και το καθιστά δύσκολο να γρατσουνιστεί. Η εσωτερική επιφάνεια έχει επίσης ελαφρά ανασηκωμένη διαγώνια υφή. Αυτό επιτρέπει μια «μη κολλώδη» και άνετη κίνηση στην επιφάνεια κατά την πληκτρολόγηση ή τη χρήση της επιφάνειας αφής.

Η διάταξη πληκτρολογίου είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για τον φορητό υπολογιστή Acer Aspire E5. Διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο με συμπυκνωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά. Είναι σαν το καλύτερο και των δύο κόσμων—τόσο συμπαγές όσο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Τα κλειδιά προεξέχουν το καθένα μέσα από το δικό τους ξεχωριστό χώρο στο σασί, κάτι που επιτρέπει την ομαλότερη και ταχύτερη πληκτρολόγηση. Οι ενδείξεις χαρακτήρων στα πλήκτρα είναι λευκές και τυχόν δευτερεύουσες λειτουργίες σημειώνονται με μπλε. Τα πλήκτρα δεν έχουν οπίσθιο φωτισμό και αυτό είναι κρίμα και ένα από τα λίγα μειονεκτήματα αυτού του φορητού υπολογιστή.

Θύρες Laptop Acer Aspire E52

Η επιφάνεια αφής ακριβείας έχει πολύ λεπτό ματ φινίρισμα που επιτρέπει στα δάχτυλά σας να κινούνται εύκολα στην επιφάνεια. Αυτό διευκολύνει την κύλιση με ομαλές, συνεπείς κινήσεις. Δεν υπάρχει καθυστέρηση στη μετακίνηση του δρομέα και η ακρίβεια του δρομέα είναι ακριβής. Τα κουμπιά αριστερού και δεξιού κλικ βρίσκονται στο κάτω μέρος της επιφάνειας αφής και μπορείτε να διαμορφώσετε αυτές τις ρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας) στα Windows όπως απαιτείται.

Θύρες και συμπέρασμα για φορητούς υπολογιστές Acer Aspire E5

Ο φορητός υπολογιστής Acer Aspire E5 είναι εξοπλισμένος με τρεις θύρες USB (2 x 3.0), μια έξοδο HDMI, μια έξοδο VGA και μια θύρα ακουστικών. Οι θύρες βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του φορητού υπολογιστή, με εξαίρεση μία θύρα USB στη δεξιά πλευρά. Υπάρχει επίσης μια ενσωματωμένη κάμερα web πάνω από το κέντρο της οθόνης LED και ένα αναγνωριστικό μικροφώνου ενσωματωμένο ακριβώς στα δεξιά της επιφάνειας αφής. Για όσους από εσάς πρέπει να επαναφορτίσετε γρήγορα το smartphone σας, η Acer σάς προσφέρει μια θύρα USB 3.0 με „Power off charging“. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον φορητό υπολογιστή σας σαν μια γιγάντια φορητή μπαταρία για να σας γεμίζει, χωρίς να χρειάζεται να τον εκκινήσετε ή να τον ξυπνήσετε από τον ύπνο.

Θύρες Laptop Acer Aspire E5

Η Acer διαθέτει επίσης μια εφαρμογή Bluelight Shield. Για έναν φοιτητή όπως εγώ, αυτή είναι μια ωραία εφαρμογή. Τώρα μπορώ να δουλέψω στα έργα μου μέχρι να πάω για ύπνο χωρίς αυτό να επηρεάσει τον ύπνο μου. Η εφαρμογή Acer Bluelight Shield φιλτράρει βασικά την οθόνη, αφαιρώντας το μπλε φως που χρησιμοποιείται για να γίνει „λευκό“ και δίνοντάς σας πιο ζεστό cast οθόνης που καταπονεί λιγότερο τα μάτια σας. Το πολύ μπλε φως κάνει τον εγκέφαλό σας να παραμένει σε εξαιρετικά εγρήγορση και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλα αυτά τα γραφεία μετατράπηκαν σε μπλε λαμπτήρες φθορισμού τόσο γρήγορα—τώρα ξέρετε!

Συνολικά, μου αρέσει ο φορητός υπολογιστής Acer Aspire E5. Είναι ένας καλός ερμηνευτής με έναν εξαιρετικό συνδυασμό αξίας και απόδοσης. Με τιμή 650 $, το Acer E5 είναι ακριβώς εκεί για οποιονδήποτε αναζητά κορυφαία απόδοση που είναι πάνω από τα Chromebook ή τα netbook, και ωστόσο όχι εξαιρετικά ακριβό όπως μια λύση μονάδας στερεάς κατάστασης με επεξεργαστή i7. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα σημειωματάρια που μπορείτε να βρείτε στα χέρια σας αυτή τη στιγμή.

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές στο Audiogurus

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar