Αναθεώρηση φορητού υπολογιστή Acer Aspire R 13

0
Αναθεώρηση φορητού υπολογιστή Acer Aspire R 13

Γενικά δεν μου αρέσουν οι αγορές φορητών υπολογιστών. Η επιλογή ενός νέου φορητού υπολογιστή είναι σαν να αλλάζετε το αυτοκίνητό σας. Μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά έχετε ξοδέψει τα τελευταία αρκετά χρόνια πραγματικά εξοικειωμένοι με αυτό που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν. Ακόμα—το να αποκτήσετε ένα ταχύτερο και πιο ευέλικτο μηχάνημα Windows για την εκτέλεση της καθημερινής σας εργασίας είναι μια δελεαστική προοπτική. Λυγίσαμε στο τελευταίο πνεύμα και ρίξαμε μια ματιά στο νέο φορητό υπολογιστή Acer R 13 Series.

Τι κάνει το φορητό υπολογιστή Acer Aspire R 13 μοναδικό;

Το Aspire R 13 είναι ένας «μετατρέψιμος» φορητός υπολογιστής. Αυτή είναι μια νέα τάση που χρησιμοποιεί έναν παραδοσιακό φορητό υπολογιστή και επιτρέπει την επεξεργασία ή την τοποθέτηση της οθόνης αφής με διάφορους τρόπους, επιτρέποντας τη χρήση tablet και παρουσίασης. Το Acer Aspire R 13 διαθέτει τον νέο μεντεσέ Ezel Aero της εταιρείας που έχει μια μοναδική δομή U-πλαισίου γύρω του. Αυτή η δομή είναι που επιτρέπει στους χρήστες να το διπλώνουν σε έξι διαφορετικές λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να ασκούν όλη την πίεση στον κύριο μεντεσέ. Η Acer κάλυψε επίσης τόσο την οθόνη όσο και το καπάκι του R 13 με Gorilla Glass 3, εφάρμοσε μια μονάδα στερεάς κατάστασης και παρείχε υποστήριξη για το προαιρετικό στυλό Active Stylus.

Το μηχάνημά μας ήρθε με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές:

 • Μοντέλο: R 13 R7-371T-78UV
 • ΛΣ: Microsoft Windows 8.1
 • MSRP: 1299,99 $
 • Οθόνη: Οθόνη αφής 13,3 ιντσών
 • Ανάλυση: WQHD (2560 x 1440)
 • Επεξεργαστής: 5ης γενιάς Intel Core i7-5500U
 • Γραφικά: Intel HD Graphics 4400
 • Σκληρός δίσκος: 256 GB SSD (RAID 0)
 • Μνήμη: 8 GB LPDDR3 SDRAM
 • Πληκτρολόγιο: Με οπίσθιο φωτισμό
 • Acer Active Stylus: Περιλαμβάνεται (για έλεγχο)
 • Ήχος: Βελτιώσεις ήχου Dolby και έξοδος Dolby Digital με υποστήριξη ήχου/HD
 • Ήχος: Δύο ενσωματωμένο στερεοφωνικό και ενσωματωμένο διπλό μικρόφωνο
 • Διεπαφές: 2xUSB 3.0 (1 w/απενεργοποίηση φόρτισης USB), USB 2.0, HDMI, combo jack 3,5 mm, DC-in
 • Μπαταρία: 4-cell Li-Ion (3220 mAh)
 • Επικοινωνία: 802.11a/cw/MIMO (dual-band 2.4GHz και 5GHz); Bluetooth v4.0
 • Υποστήριξη κάρτας μνήμης: Secure Digital (SD)
 • Webcam: HD (1280 x 720)
 • Βάρος: 3,31 λίβρες
 • Διαστάσεις (ΠxΒxΥ): 13,5” x 9” x 0,7”

Ομορφιά και μυαλό

Όσον αφορά τη διάταξη του Acer Aspire R 13, μας άρεσε πολύ η διάταξη των θυρών. Η αριστερή πλευρά του φορητού υπολογιστή διαθέτει HDMI, τις διπλές θύρες USB 3.0 και μια γενική υποδοχή εισόδου/εξόδου 3,5 mm. Στη δεξιά πλευρά έχετε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SD, θύρα USB 2.0, κουμπί λειτουργίας και την υποδοχή τροφοδοσίας DC.

Το μικρόφωνο του Acer Aspire R13 χρησιμοποιεί σύστημα διπλής συστοιχίας και τα pickup βρίσκονται σε βολική τοποθεσία στο μπροστινό μέρος του φορητού υπολογιστή δίπλα στην επιφάνεια αφής. Το πληκτρολόγιο έχει οπίσθιο φωτισμό και μπόρεσα να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το Acer Spire R13 στο σκοτάδι, όταν έκοψε το ρεύμα στο σπίτι μου και όλα έγιναν μαύρα. Δεν είχα σκοπό να κάνω αυτό το τεστ, αλλά μερικές φορές η τύχη σου δίνει ευκαιρίες.

Αναφέραμε ότι το καπάκι του Acer Aspire R13 ήταν καλυμμένο με Gorilla Glass 3. Αυτό φαινόταν περίεργη επιλογή εκτός από το ότι πολλοί φορητοί υπολογιστές τείνουν να γρατσουνίζονται σε αυτόν τον τομέα και το Gorilla Glass το καθιστά σχεδόν αδύνατο. Είναι επίσης ελαφρώς τοποθετημένο στο καπάκι για να παρέχει κάποια προστασία. Η μόνη πραγματική ανησυχία θα ήταν αν πέσει ο φορητός υπολογιστής—είναι πιθανό να πάθεις μια ρωγμή αράχνη παρόμοια με αυτή που λαμβάνεις σε μια οθόνη έξυπνου τηλεφώνου. Υπάρχουν πολλές θήκες τρίτων που διατίθενται για φορητούς υπολογιστές αυτού του μεγέθους, οπότε αν αυτό είναι ανησυχητικό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρετε στον εαυτό σας κάποια πρόσθετη προστασία.

Acer Aspire R 13 Screen, U Frame και Ezel Aero Hinge

Το δείγμα της κριτικής μας συνοδεύεται από τη μέγιστη οθόνη 13,3 ιντσών WQHD (2560 x 1440), η οποία καλύπτεται από Gorilla Glass 3. Ο μεντεσές Ezel Aero στο R 13 σάς επιτρέπει να περιστρέφετε την οθόνη μεταξύ διαφόρων τρόπων λειτουργίας φορητού υπολογιστή και tablet. Η οθόνη διαθέτει ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, ώστε να γνωρίζει τον προσανατολισμό της ανά πάσα στιγμή. Η οθόνη είναι στερεωμένη στον σφυρηλατημένο μεντεσέ U Frame στα πλάγια, επιτρέποντάς της να περιστρέφεται 180 μοίρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα 6 κατευθύνσεων που σας παρέχει τους ακόλουθους συνδυασμούς χρήσης:

Οθόνη Laptop Acer Aspire R13

Λειτουργία Notebook – παρέχει ακριβές και ευρύχωρο πληκτρολόγιο για μέγιστη παραγωγικότητα. Λειτουργία Ezel – φέρνει την οθόνη κοντά για άνετη ανάγνωση και περιήγηση στο web. Λειτουργία Stand – διευκολύνει τη σχεδίαση ενός διαγράμματος ροής, τη λήψη σημειώσεων, τον καταιγισμό ιδεών με άλλους ή την επεξεργασία έργων τέχνης. Η βάση είναι αρκετά στιβαρή για σχέδιο και άλλες αλληλεπιδράσεις με οθόνη αφής. Λειτουργία Pad – επιτρέπει στο R 13 να χρησιμοποιείται ως tablet για περιήγηση στο web, παιχνίδι ή παρακολούθηση βίντεο. Η οθόνη ταιριάζει τέλεια στο πλαίσιο του πλαισίου, ώστε να είναι κομψή και εύκολη στο κράτημα. Λειτουργία σκηνής – η ιδανική θέση όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, όπως ο δίσκος πλάτης καθίσματος ενός αεροπλάνου. Λειτουργία προβολής – καλή για προβολή φωτογραφιών και βίντεο ή για παιχνίδια με άλλους.

Στη βάση, η Acer χρησιμοποιεί έναν μεντεσέ συστήματος διπλής ροπής για να σταθεροποιεί την οθόνη όταν χρησιμοποιείται ως οθόνη αφής. Εάν δεν ήταν αρκετά άκαμπτο, τότε το πάτημα στην οθόνη θα μετακινούσε την οθόνη. Δεν κουνιέται—εκτός αν το θέλετε—και μου φάνηκε πολύ απλό να τοποθετήσω την οθόνη οπουδήποτε ήθελα να εργαστώ σε λειτουργίες παρουσίασης ή tablet. Αυτό είναι σίγουρα ένα μοναδικό και ασυνήθιστο σχέδιο. Φυσικά είναι εξαιρετικά στιβαρό, αλλά ως αισθητική σχεδίασης προσθέτει λίγο αριστερά και δεξιά της οθόνης, τοποθετώντας την οθόνη εντός του πλαισίου U σε αντίθεση με ένα σύστημα που βασίζεται στον πίσω μεντεσέ για όλες τις ρυθμίσεις της λειτουργίας προβολής. Το πλεονέκτημα, φυσικά, είναι η μοναδική λειτουργία „Easel“ που φέρνει την οθόνη λίγο πιο κοντά για ανάγνωση.

Στυλό Acer Active Stylus

Λάβαμε ένα Acer Active Stylus Pen με το R13 μας και βρήκαμε ότι είναι μια εξαιρετική προσθήκη που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε στον φορητό υπολογιστή σε λειτουργία tablet. Το στυλό περιλαμβάνει έναν αισθητήρα πίεσης για επαγγελματικό σχέδιο καθώς και έναν αισθητήρα αιώρησης για να μπορείτε να το κινηματογραφείτε και να έχετε πρόσβαση στα μενού. Το στυλό έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το λογισμικό με δυνατότητα στυλό Hover Access της Acer, το οποίο είναι προεγκατεστημένο στο R 13. Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές για λήψη σημειώσεων, ζωγραφική και επεξεργασία. Για να εκκινήσετε μια εφαρμογή, απλώς τοποθετείτε το στυλό κοντά στην οθόνη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλευρικό κουμπί του στυλό για να εκκινήσετε τις εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων των Acer Screen Grasp, Microsoft OneNote, Windows Journal, Microsoft Sticky Note και Microsoft Fresh Paint.) Το Acer Active Το Stylus Pen κοστίζει περίπου $49.

Γυαλί Laptop Acer Aspire R13

Χρήση και απόδοση του Acer Aspire R 13

Μου άρεσε πολύ η χρήση του φορητού υπολογιστή Acer R 13. Είναι διαισθητικό και απλό στη μετακίνηση. Εντόπισα ορισμένα δευτερεύοντα προβλήματα με τα χειριστήρια πλοήγησης του κέρσορα—τα κουμπιά Σελίδα Πάνω και Κάτω συχνά χτυπούνταν τυχαία, με αποτέλεσμα να απομακρυνθώ στο έγγραφό μου—αλλά το διόρθωσα με μια εφαρμογή επαναχαρτογράφησης κλειδιού τρίτου μέρους. Νόμιζα επίσης ότι η επιφάνεια αφής ήταν τοποθετημένη έτσι ώστε η τάση ήταν να την απευθυνόμαστε στη δεξιά πλευρά. Αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε χρήστης θα συνηθίσει με την πάροδο του χρόνου και είναι περισσότερο μια αντανάκλαση της θέσης του trackpad οποιουδήποτε φορητού υπολογιστή χρησιμοποιούσα στο παρελθόν.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Acer Aspire R 13 είναι αναμφισβήτητα γρήγορο και δυνατό. Χειρίστηκε την επεξεργασία βίντεο, τις γρήγορες λήψεις πολλαπλών εργασιών και την επεξεργασία ήχου πολλών κομματιών με ευκολία. Ήταν επίσης εξαιρετικό για streaming Spotify και άλλες πηγές όπως το Netflix και ΠΙΑΤΟ Οπουδήποτε. Ο περιλαμβανόμενος SSD 256 GB είναι μια αξιόλογη αναβάθμιση και παρέχει αστραπιαία εκκίνηση εφαρμογών σε συνδυασμό με αρκετό χώρο για να ικανοποιήσει όλους εκτός από τους πιο διψασμένους χρήστες αποθήκευσης (και για εσάς θα πρότεινα κάποια εξωτερική αποθήκευση RAID). Με βάση δοκιμές τρίτων, οι αριθμοί στο R 13 δείχνουν ότι είναι ένας πολύ ικανός φορητός υπολογιστής τόσο για ισχυρούς χρήστες όσο και για λιγότερο επιθετικές επιχειρηματικές και φοιτητικές εφαρμογές.

Δοκιμή απόδοσης (χωρίς περιφερειακά που τροφοδοτούνται από bus & η φωτεινότητα έχει οριστεί στο 5)

Όσον αφορά τη δοκιμή μπαταρίας και χρόνου εκτέλεσης, κάναμε μερικές από τις δικές μας δοκιμές με το σύστημα προτού εγκαταστήσουμε εφαρμογές βαρέως τύπου που θα μπορούσαν να το βάλουν. Εδώ ήταν τα αποτελέσματα των δοκιμών μας:

 • Περιγραφή βίντεο (Μπαταρία): 7 ώρες 35 λεπτά
 • Εξάντληση WiFi (Μπαταρία): 8 ώρες 2 λεπτά

Εκτός από αυτές τις δοκιμές, ο φορητός υπολογιστής Acer R 13 πήγε μαζί μου σε μερικά επαγγελματικά ταξίδια και βρήκα ότι ο χρόνος λειτουργίας του ήταν πολύ καλός και στον πραγματικό κόσμο, με αρκετά αξιοπρεπή επιβεβαίωση με τα αρχικά μου αποτελέσματα (και μερικές φορές καλύτερα όταν δεν εκτελούσα βίντεο και μπορούσα να μειώσω ακόμη περισσότερο την οθόνη.

Θύρες Laptop Acer Aspire R13

συμπέρασμα

Αν ψάχνετε για έναν συμπαγή αλλά ισχυρό φορητό υπολογιστή, ο φορητός υπολογιστής Acer Aspire R 13 θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησης σας. Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεις αυτόν τον βασιλιά της δύναμης και της ταχύτητας σε ένα φορητό υπολογιστή 13 ιντσών. Για όσους από εμάς βρίσκονται εν κινήσει, η επιλογή ενός πιο ισχυρού μεγαλύτερου φορητού υπολογιστή δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Είναι υπέροχο που η Acer δίνει μια τόσο μεγάλη γροθιά σε μια μάλλον μικρή μορφή. Το οφείλετε στον εαυτό σας να πάρετε τα χέρια σας σε αυτόν τον υπολογιστή και να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar