Ανασκόπηση δρομολογητή Netgear Nighthawk X8

0
Ανασκόπηση δρομολογητή Netgear Nighthawk X8

Εξερευνήστε

Χαρακτηριστικά

Ποιότητα κατασκευής

Ταχύτητα δικτύου

Ευκολία εγκατάστασης

αξία

Τελικές σκέψεις

Αν θέλετε απίστευτη ταχύτητα χωρίς συμβιβασμούς και την μεγαλύτερη ευελιξία, ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X8 είναι σίγουρα για εσάς.

Συνολική βαθμολογία 4.5 Εκτίμηση

Βαθμολογία αναγνωστών
1 ψήφοι

3.3

Μου αρέσει να μην χρειάζεται να αγγίζω τους δρομολογητές μου μόλις εγκατασταθούν, αλλά κάτι που θα με τραβήξει συνεχώς στη διάθεση της αναβάθμισης είναι ένα προϊόν που υπόσχεται περισσότερη ταχύτητα στον πραγματικό κόσμο και χρηστικά χαρακτηριστικά. Όταν ανακοινώθηκε ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X8, μελέτησα τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες και αποφάσισα ότι θα χρησιμοποιούσα άξια τον χρόνο μου για να προχωρήσω σε σχέση με τον δρομολογητή Netgear Nighthawk X6 που χρησιμοποιούσα για βελτιστοποίηση της ασύρματης ροής μου τα τελευταία δύο χρόνια. Μεταφέρω πολλή μουσική από Spotify, αλλά εκτελώ επίσης πολύ πιο δύσκολες εργασίες, όπως η κατάργηση περιεχομένου από DISH Netflix streaming και VUDU. Αυτό είναι περιεχόμενο 1080p που ρέει μέσω του ασύρματου δικτύου στο σπίτι μου—και συχνά αποστέλλονται περισσότερες από μία ροές ταυτόχρονα. Κάντε το αρκετά, προσθέστε μερικά ακόμη στοιχεία όπως το YouTube ή πολλές ροές μουσικής και μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες εάν δεν διαχειρίζεστε όλη αυτή την κίνηση δικτύου. Ο δρομολογητής WiFi Tri-Band Netgear Nighthawk AC5300 υποστηρίζει εξαιρετικούς ισχυρισμούς για τη διαχείριση όλων αυτών για εσάς.

Χαρακτηριστικά δρομολογητή Netgear Nighthawk X8

Πρώτα απ ‚όλα, η Netgear έχει μερικά πολύ περίεργα σχήματα ονομασίας για τα προϊόντα της. Η τεχνική ονομασία αυτού του δρομολογητή είναι ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X8 AC5300 Tri-Band Wifi, αλλά ο αριθμός μοντέλου είναι R8500. Η ονομασία AC5300 σημαίνει ότι αυτός ο δρομολογητής είναι ένα μοντέλο τριών ζωνών που εκπέμπει δύο δίκτυα 5 GHz μαζί με ένα τρίτο, διακριτό δίκτυο 2,4 GHz. Χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα Broadcom που υποστηρίζει τέσσερις χωρικές ροές και NitroQAM (διαμόρφωση τετράγωνου πλάτους κατάστασης 1024) που αυξάνει την απόδοση κάθε ροής σε περίπου 1000Mbps για το δίκτυο 2,4GHz και 2150Mbps σε καθένα από τα δίκτυα 5GHz. Όταν προσθέτετε 2150 + 2150 + 1000, λαμβάνετε 5300 Mbps συνολικού πιθανού εύρους ζώνης ασύρματης σύνδεσης. Συγκρίνετε αυτό με τον δρομολογητή Netgear Nighthawk X6 R8000 που έχει 1300 + 1300 + 600 Mbps (3200 Mbps ή AC3200).

Και νομίζατε ότι το Gigabit Ethernet ήταν εντυπωσιακό! Έτσι φαίνεται σε μια οπτική που παρέχεται από το Netgear (μερικές φορές τα γραφήματα κάνουν καλύτερη δουλειά από τις λέξεις):

Επεξηγήθηκε ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X8

Ωστόσο, η κατανόηση του τι κάνει αυτόν τον δρομολογητή τόσο γρήγορο, απαιτεί λίγο περισσότερη εξήγηση για το τι υπάρχει κάτω από την κουκούλα. Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X8 διαθέτει την πλατφόρμα Broadcom 4×4 5G Xstream που χρησιμοποιεί επεξεργαστή διπλού πυρήνα BCM47094 ARM Cortex A9 1,4 GHz συνδεδεμένο με τρία ενεργά ραδιόφωνα BCM4366 4×4 MU-MIMO. Αυτός δεν είναι ο πρώτος δρομολογητής του οποίου το υλικό υποστηρίζει MU-MIMO (το MU σημαίνει „Multi-User“), αλλά εξακολουθεί να είναι μια εντυπωσιακή (και αρκετά νέα) τεχνολογία για οικιακούς χρήστες που βασικά σας επιτρέπει να μεταδίδετε αποτελεσματικά δεδομένα σε πολλά MU- Συσκευές Wi-Fi συμβατές με MIMO 802.11ac ταυτόχρονα, αντί ο δρομολογητής σας να πρέπει να εναλλάσσεται γρήγορα μεταξύ συσκευών κατά την αποστολή δεδομένων. Με το δρομολογητή Netgear AC5300, αυτό μεταφράζεται σε ικανότητα αποτελεσματικής ροής αποκλειστικών σημάτων σε έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα (τρεις διακριτές ζώνες και δύο ροές ανά ζώνη)…περίπου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ενεργό αυτήν τη στιγμή (από τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο). Στο δρόμο είναι γνωστό ότι η Netgear θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση υλικολογισμικού αργότερα αυτό το έτος που θα ενεργοποιήσει το MU-MIMO. Προς το παρόν, η λειτουργία δεν ήταν διαθέσιμη για χρήση από τους καταναλωτές.

Router Netgear AC5300 Nighthawk X8

Ενεργές κεραίες

Κεραίες δρομολογητή Netgear R8500 Nighthawk X8Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του δρομολογητή Netgear Nighthawk X8 είναι η χρήση ενεργών κεραιών. Για να το πετύχει αυτό, η Netgear μετέφερε τους ενισχυτές WiFi από τη μητρική πλακέτα στην κορυφή καθεμιάς από τις τέσσερις κεραίες. Μπορεί να μην φαίνεται κάτι σπουδαίο, εκτός από το ότι το σήμα ενισχύεται ακριβώς στην κεραία αντί να χρειάζεται να ταξιδέψετε στην πλακέτα του δρομολογητή προτού ενισχυθεί. Η Netgear ισχυρίζεται ότι όχι μόνο ενισχύει ένα καθαρότερο σήμα, αλλά αποφεύγει επίσης κάποιο φυσικό θόρυβο που προκαλείται κατά τον εντοπισμό των ενισχυτών στην κύρια πλακέτα. Αυτό είναι κυρίως όφελος για τα εισερχόμενα σήματα WiFi που προέρχονται συχνά από συσκευές χαμηλής ισχύος που δίνουν έμφαση στον παράγοντα μορφής έναντι της ισχύος της κεραίας. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αντιμετωπίζετε φυσικές παρεμβολές, όπως τοίχους και άλλα εμπόδια σε χρήση εκτός γραμμής.

Συνάθροιση θυρών Ethernet με ReadyNAS

Συνδέστε αυτόν τον δρομολογητή σε συμβατό ReadyNAS, και μπορείτε να συνδέσετε δύο καλώδια Gigabit μεταξύ των συσκευών για να έχετε διπλάσια ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή εξαιρετικά γρήγορη ροή βίντεο—ιδανικά αν είστε από αυτούς τους τρελούς που μεταδίδουν περιεχόμενο 4K στο σπίτι σας! Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι χρησιμοποιεί δύο ξεχωριστούς ελεγκτές και συγχρονίζει τα δεδομένα για να δημιουργήσει έναν τεράστιο «σωλήνα» δεδομένων με διπλάσια απόδοση και ταχύτητα.

Πίσω δρομολογητής Netgear R8500

Λιμένες και Επέκταση

Για επέκταση και χρήση, έχετε πολλή συνδεσιμότητα στο δρομολογητή Netgear X8. Υπάρχουν επτά θύρες Gigabit Ethernet 10/100/1000 Mbps (1 WAN και 6 LAN—και από αυτές μπορούν να αφιερωθούν σε διπλή συνάθροιση θυρών Gigabit Ethernet). Υπάρχουν επίσης δύο θύρες USB (1 USB 3.0 και 1 USB 2.0) για τη σύνδεση εξωτερικών διαχειριζόμενων μονάδων δίσκου που μπορούν να επωφεληθούν από το λογισμικό ReadyCloud της Netter και τις υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud.

Netgear Nighthawk X8 δρομολογητής USB

Πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • LED κατάστασης δρομολογητή Netgear Nighthawk X8Το Smart Connect επιλέγει έξυπνα την ταχύτερη ζώνη WiFi για κάθε συσκευή
 • Το Load Balancing διανέμει συσκευές WiFi διασφαλίζοντας τη χρήση και των δύο ζωνών WiFi 5 GHz
 • Δυνατότητα MU-MIMO—ταυτόχρονη ροή δεδομένων για πολλές συσκευές (δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί στο Firmware)
 • 8 κεραίες υψηλής απόδοσης με 4 εξωτερικούς ενισχυτές υψηλής ισχύος
 • Δυναμικό QoS
 • ReadyCLOUD Πρόσβαση USB
 • Λογισμικό υπολογιστή ReadySHARE Vault για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε συνδεδεμένους σκληρούς δίσκους USB
 • Ενσωματωμένος διακομιστής DLNA
 • Υποστήριξη VPN
 • Βελτιωμένοι Γονικοί έλεγχοι για διαχείριση φιλτραρίσματος ιστού και προσβασιμότητας ανά προφίλ ή συσκευές
 • Διαχειριστής οικιακού δικτύου Netgear genie για απομακρυσμένη πρόσβαση και παρακολούθηση

Χρήση του δρομολογητή NetGear Nighthawk X8

Η διαμόρφωση του Netgear R8500 ήταν μια παιχνιδάκι, και ήταν απλό να ρυθμίσουμε τα τρία ασύρματα δίκτυά μας. Χρησιμοποιήσαμε τη λειτουργία Smart Connect που μας επιτρέπει να εκχωρήσουμε μόνο ένα όνομα ασύρματου δικτύου (SSID) και για τα δύο ραδιόφωνα 5 GHz. Μετά από αυτό, το διαμορφώσαμε ώστε να εκχωρεί κάποια στατική διεύθυνση IP σε γνωστές συσκευές (όπως ο δέκτης AV και ένας εκτυπωτής) και το απελευθερώσαμε στο δίκτυό μας. Η συνδεσιμότητα ήταν φανταστική και έφτασε σε ολόκληρο το δοκιμαστικό μας σπίτι των 2100 τετραγωνικών ποδιών—δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα δεδομένου ότι είχε τοίχους από γύψο και τόρνο που συμπεριφέρονται περισσότερο σαν πέτρα από την τυπική γυψοσανίδα σας.

Διαμόρφωση δρομολογητή Netgear R8500

Μεταδίδουμε πολύ περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων βίντεο από σκληρούς δίσκους, VUDU, Netflix και μουσική από Spotify, Rhapsody και Apple iTunes. Δεδομένου ότι έχουμε δύο ενήλικες, δύο αγόρια και έναν φοιτητή που ζουν στο σπίτι, έχουμε συχνά πολλές από αυτές τις υπηρεσίες που λειτουργούν ταυτόχρονα. Δοκιμάσαμε τις ασύρματες δυνατότητές μας μέσω ροής δύο ταινιών HD Netflix, τοπικής ροής ενός αρχείου μουσικής HD χωρίς απώλειες (FLAC), μουσικής Spotify και μιας ταινίας VUDU σε μορφή HDX. Για να γίνουμε ανόητοι, προσθέσαμε άλλες τρεις ταινίες που πραγματοποιήθηκαν λήψη και αναπαραγωγή μέσω Διαδικτύου από την τοποθεσία τρέιλερ της Apple. Ήταν μια συνταγή καταστροφής, αλλά το Nighthawk X8 τα διατήρησε όλα — προς απόλυτη έκπληξη και απόλαυσή μας. Τεχνικά, ξέραμε ότι έπρεπε να κάνει φανταχτερό hopping (το MU-MIMO δεν είναι ακόμα ενεργό και υπάρχουν τεχνικά μόνο 3 αποκλειστικές ροές το πολύ), αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε τις δυνατότητες αποθήκευσης προσωρινής μνήμης των συσκευών μας και τυχόν υπερβάσεις ήταν διαφανείς όσο μπορούσαμε να διακρίνουμε. Δεν μας αρέσει να αποτυγχάνουμε — και προφανώς ούτε η Netgear.

Η συνδεσιμότητα ήταν φανταστική και ήταν εκπληκτικό να λαμβάνετε ασύρματο σήμα από την μπροστινή βεράντα στην πίσω αυλή—όλα από το υπερυψωμένο Netgear R8500 που βρίσκεται πάνω σε ένα ντουλάπι A/V. Σε σύγκριση με την ισχύ του σήματος από το Netgear Nighthawk X6, οι ενεργές κεραίες του X8 μας έδωσαν περίπου 20-30% μεγαλύτερη εύρος χρήσης.

Ο δρομολογητής Netgear Nighthawk X8 είναι ένα νέο είδος ασύρματης συσκευής. Καθώς το Netgear ξεκλειδώνει περισσότερες δυνατότητες στο R8500—όπως η ενεργοποίηση του MU-MIMO στο υλικολογισμικό—αυτός ο δρομολογητής θα πρέπει να βελτιώνεται.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar