Κριτική AC Infinity AIRCOM T9

1
Κριτική AC Infinity AIRCOM T9

Η θερμότητα είναι υποπροϊόν σχεδόν όλου του εξοπλισμού AV. Οι ενισχυτές, η επεξεργασία βίντεο και άλλα κυκλώματα μπορούν να δημιουργήσουν θερμότητα που μπορεί να θέσει τον εξοπλισμό σας σε λειτουργία προστασίας. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να καταστρέψει τον εξοπλισμό σας. Ο περισσότερος εξοπλισμός AV έχει σχεδιαστεί για να ψύχεται παθητικά. Αυτό σημαίνει ότι η θερμότητα επιτρέπεται να διαχέεται χωρίς τη χρήση ανεμιστήρων. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παθητική ψύξη, ο εξοπλισμός σας θα χρειαστεί χώρο γύρω από τους αεραγωγούς. Τι γίνεται όμως αν έχετε τον εξοπλισμό σας τοποθετημένο σε σχάρα ή σε κλειστό ντουλάπι ή κονσόλα πολυμέσων; Ένας χώρος που όχι μόνο έχει ελάχιστο χώρο αλλά έχει πολλά κομμάτια εξοπλισμού που δημιουργούν θερμότητα στον ίδιο χώρο; Λοιπόν, για αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να έχετε λύσεις ενεργού ψύξης που να αντλούν καθαρό αέρα και να ανακατευθύνουν τον ζεστό αέρα μακριά από τον εξοπλισμό σας με τη χρήση ανεμιστήρων. Εισαγάγετε το AC Infinity AIRCOM T9.

Χαρακτηριστικά

Στο προηγούμενο μου άρθρο, έκανα μια γρήγορη επισκόπηση της σειράς λύσεων ενεργού ψύξης AC Infinity. Για τη ρύθμιση μου, επέλεξα το AC Infinity AIRCOM T9 πλάτους 17 ιντσών με αεριζόμενο επάνω μέρος. Διαθέτει 3 ανεμιστήρες 120 mm που θα κινούν 210 CFM στην κορυφή των 6 ταχυτήτων του, υποστηρίζοντας ότι φτάνουν μόλις τα 21 dBA στη μέγιστη ταχύτητα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι ανεμιστήρες θα λειτουργήσουν για 67.000 ώρες ή περίπου 7,5 χρόνια συνεχούς χρήσης. Επιπλέον, έχει 2 χρόνια συνολική εγγύηση για ελαττώματα. Έρχονταν καλά συσκευασμένο με τη μονάδα και έναν μετασχηματιστή ρεύματος και προστατεύονταν καλά από ένθετα αφρού. Περιλήφθηκε ένα απλό εγχειρίδιο, αλλά μπορείτε επίσης να το βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο.

Ρύθμιση

Η ρύθμιση είναι απλή. Αφαιρέστε το από τη συσκευασία, τοποθετήστε το πάνω από τον εξοπλισμό σας και συνδέστε το κονδυλωμάτων τοίχου. Μπορείτε να προσπαθήσετε να κρύψετε τα καλώδια, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε, αυτή ήταν μια χαμένη μάχη στο σύστημά μου. Το μοντέλο AC Infinity AIRCOM T9 διαθέτει μπροστινή οθόνη LCD που εμφανίζει την τρέχουσα θερμοκρασία του εξοπλισμού σας (μέσω αισθητήρα ενσωματωμένου), τη λειτουργία (αυτόματη, έξυπνη, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση και συναγερμό), τη θερμοκρασία ενεργοποίησης έξυπνης λειτουργίας, τον συναγερμό θερμοκρασία ενεργοποίησης λειτουργίας και η τρέχουσα ταχύτητα ανεμιστήρα, υποδεικνύεται από μία έως έξι μπάρες. Τέσσερα κουμπιά ώθησης (δύο σε κάθε πλευρά της οθόνης LCD) ελέγχουν όλες τις λειτουργίες και μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να μειώσουν τη φωτεινότητα της οθόνης. Στο πίσω μέρος υπάρχει το βύσμα για τον τοίχο και 2 θύρες USB. Αυτά σας επιτρέπουν να συνδέσετε επιπλέον ανεμιστήρες μαζί για τον ίδιο προγραμματισμό από την κύρια μονάδα.

Η κρυφή μου ντροπή!

Αγόρασα δύο AC Infinity AIRCOM T9. Το ένα τοποθετήθηκε πάνω από τον ενισχυτή μου B&K AV5000 που τρέχει το LCR μου. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει ενισχυτές κλάσης AB και είναι γνωστή για τη λειτουργία της. Στο ράφι μου πάντως δεν το βρήκα ποτέ ιδιαίτερα ζεστό. Το δεύτερο AC Infinity AIRCOM T9 βρίσκεται ανάμεσα στο Denon x3600 και το DVD/CD player της Pioneer. Το Pioneer δεν είναι συσκευή αναπαραγωγής πλήρους μεγέθους, επομένως δεν καλύπτει πλήρως τους κορυφαίους ανεμιστήρες, επιτρέποντας επιπλέον ψύξη. Το ίδιο το ντουλάπι μου είναι πολύ ανοιχτό από όλες τις πλευρές, επιτρέποντας μεγάλη ροή αέρα γύρω από τον εξοπλισμό μου.

Προγραμματισμός

Μια γρήγορη ανάγνωση του εγχειριδίου θα σας φέρει σε λειτουργία σε χρόνο μηδέν. Δεν θα ακολουθήσω τα βήματα προγραμματισμού, αλλά επέλεξα την αυτόματη λειτουργία, θέτοντας το όριο εκκίνησης στους 80°F. Αυτό σημαίνει ότι οι θαυμαστές μου δεν θα ενεργοποιηθούν έως ότου το AVR μου φτάσει τις 84° ή υψηλότερες. Δεν θα σβήσει μέχρι να κρυώσει η μονάδα στους 80°F. Έβαλα τους θαυμαστές μου στην τελική ταχύτητα για να διασφαλίσω ότι ο εξοπλισμός μου έχει τη μεγαλύτερη ροή αέρα. Για να είμαι ειλικρινής, το εγχειρίδιο δεν χρειάζεται πραγματικά επειδή η λειτουργία της μονάδας είναι πολύ διαισθητική. Το επάνω αριστερό κουμπί ρυθμίζει τη λειτουργία, το κάτω αριστερό κουμπί ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την οθόνη LCD και τα κουμπιά της δεξιάς πλευράς αυξάνουν ή μειώνουν τη θερμοκρασία και τις τιμές του ανεμιστήρα. Για την προσαρμογή των ρυθμίσεων της οθόνης LCD και των πιο προηγμένων δυνατοτήτων της έξυπνης λειτουργίας απαιτείται το εγχειρίδιο. Αλλά είναι πραγματικά απλό να το καταλάβετε μόνοι σας.

Αισθητική

Από ό,τι φαίνεται, το AC Infinity AIRCOM T9 είναι μια ομορφιά. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας κατασκευή αλουμινίου και χάλυβα. Έχει μαύρο φινίρισμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο και κάθεται πάνω από τέσσερα πόδια χαμηλού προφίλ. Είναι αρκετά στιβαρό για να τοποθετήσετε άλλα εξαρτήματα πάνω του (έως 30 λίβρες). Αυτό σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε μεταξύ των στοιχείων σας για να ψύχετε πολλές μονάδες. Είναι 17” πλάτος, 13,5” βάθος και μόνο 1,5” ύψος. Για μένα, το AC Infinity AIRCOM T9 έχει το αδιαμφισβήτητο προφίλ της τρέχουσας σειράς των Marantz AVR’s. Αυτό είναι καλό, καθώς θα συνδυάζεται τέλεια με αυτά τα μοντέλα. Ακόμα κι αν δεν ταλαιπωρείτε το Marantz, το AC Infinity AIRCOM T9 φαίνεται υπέροχο με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας. Τουλάχιστον έγινε με το δικό μου.

Το AC Infinity συνδυάζεται με οποιοδήποτε σύστημα.

Δοκιμές

Για δοκιμή, επέλεξα το Top Gun 4k σε Dolby Atmos και το έτρεξα σε ένταση αναφοράς. Αυτό θα σήμαινε ότι οι περισσότεροι από τους εσωτερικούς ενισχυτές του x3600 θα ήταν ενεργοί και θα χειρίζονταν το περιβάλλον και τα γενικά έξοδα μου. Επιπλέον, ο επεξεργαστής βίντεο θα χειρίζεται ένα σήμα 4k HDR, μια πιθανή πηγή θερμότητας. Ο ενισχυτής B&K μου τροφοδοτεί τα τρία μπροστινά ηχεία μου, παίρνοντας μέρος του φορτίου από τον δέκτη.

Ο ενισχυτής και το AVR έδειξαν σταθερές 79° κατά την εκκίνηση. Απενεργοποίησα τους ανεμιστήρες AC Infinity AIRCOM T9 και τον άφησα να διαβάζει μόνο τη θερμοκρασία. Η ταινία ξεκίνησε και τη στιγμή που τα Tomcat’s βγήκαν από το κατάστρωμα και εγώ πήγαινα στην Επικίνδυνη Ζώνη με όλη μου τη δόξα της δεκαετίας του ’80, το X3600 μου χτύπησε 83°. Η θερμοκρασία ανέβαινε σταθερά μέχρι να φτάσουμε στο μέγιστο 94° για το X3600 και 82° για το AV5000.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar