Νέα λειτουργία οδήγησης στους Χάρτες Google

2
Νέα λειτουργία οδήγησης στους Χάρτες Google

Έχω μόνο τηλέφωνα Google. Από τα πρώτα μοντέλα Nexus έως τα πιο πρόσφατα Pixel, έχω εδραιωθεί σταθερά στο οικοσύστημα Android. Πρόσφατα, παρατήρησα ότι οι Χάρτες ήταν λίγο ιδιόρρυθμοι. Κάποτε ελαχιστοποιούσε και έμενε εκεί που το έβαζα στην οθόνη όπως χρησιμοποιούσα άλλες εφαρμογές. Αλλά άρχισε να βγαίνει από την οθόνη και να συμπεριφέρεται άσχημα τους τελευταίους μήνες. Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η Google κυκλοφόρησε μια νέα Λειτουργία οδήγησης για τους Χάρτες (οδηγίες για το πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία οδήγησης εδώ). Και είναι κάπως φοβερό. Έτσι, για όσους ακόμα περιμένουν την ενημέρωση, εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση.

Ελέγξτε άλλες εφαρμογές από την οθόνη χαρτών

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι η Pandora εμφανίστηκε στο κάτω μέρος της οθόνης των Χαρτών μου. Αυτό μου επιτρέπει να ελέγχω (παράλειψη, αναπαραγωγή/παύση) την εφαρμογή χωρίς να μεταβώ στην εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να δείτε τι παίζεται από την εφαρμογή. Εάν κάνετε κλικ στη γραμμή, μια μεγαλύτερη οθόνη ελέγχου Pandora θα εμφανιστεί στην οθόνη των χαρτών σας. Αυτό σας δίνει περισσότερες πληροφορίες αλλά όχι περισσότερο έλεγχο. Δεν μπορείτε καν να ψηφίσετε ένα τραγούδι (με αντίχειρες πάνω ή κάτω) από αυτήν την οθόνη, κάτι που πρέπει να προσθέσουν.

Ενσωματωμένες εφαρμογές

Αυτό με έκανε να ενδιαφερθώ για άλλες εφαρμογές. Υπάρχουν τρία κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης χαρτών τώρα. Το μικρόφωνο ενεργοποιεί τον Βοηθό Google (το οποίο μπορείτε να κάνετε μέσω φωνητικών εντολών), το στρογγυλό κουμπί σας μεταφέρει στην αρχική οθόνη και τα τέσσερα τετράγωνα σας μεταφέρουν στις ενσωματωμένες εφαρμογές. Η νέα λειτουργία οδήγησης των Χαρτών Google έχει μια σειρά από ενσωματωμένες εφαρμογές, αλλά η λίστα δεν είναι εξαντλητική. Από την οθόνη της εφαρμογής, έχετε πρόσβαση για πραγματοποίηση κλήσεων, ανάγνωση κειμένων, πρόσβαση στα πολυμέσα σας και περιορισμένο αριθμό εφαρμογών. Τα πιο σημαντικά είναι τα Pandora, Spotify και YouTube Music. Άλλες εφαρμογές ενδέχεται να εμφανίζονται στην οθόνη σας, αλλά αυτές ήταν εκείνες που ήταν διαθέσιμες στη δική μου.

Ρυθμίσεις λειτουργίας οδήγησης στους Χάρτες Googe

Σαφώς, η λειτουργία οδήγησης των Χαρτών είναι μια νέα δυνατότητα. Στις ρυθμίσεις, δεν έχουμε σχεδόν κανέναν έλεγχο. Ενώ ήλπιζα για μια πλήρη λίστα συμβατών εφαρμογών ή κάποιον τρόπο εξατομίκευσης της σελίδας της εφαρμογής, βλέπουμε μόνο δύο στοιχεία ελέγχου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε μηνύματα και κλήσεις. Ωραία, αλλά όχι αυτό που ήθελα.

Ενσωμάτωση κειμένου

Τέλος, ήθελα να δοκιμάσω την ενοποίηση του κειμένου. Η πραγματοποίηση κλήσεων και η αποστολή μηνυμάτων ήταν πάντα αρκετά εύκολη με τη χρήση του Βοηθού Google. Αλλά ήθελα να δω τι θα έκανε η νέα λειτουργία οδήγησης των Χαρτών με ένα εισερχόμενο μήνυμα κειμένου. Όπως μπορείτε να δείτε, σας δίνει την επιλογή να αναπαράγετε το μήνυμα που κάνει τον Βοηθό Google να σας διαβάσει το κείμενο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να διαβάσετε κείμενα.

Όχι πραγματικά Hands-Free

Οι τρόποι οδήγησης είναι δημοφιλείς αυτές τις μέρες, καθώς εταιρείες όπως η Google και η Amazon προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι ελαχιστοποιούν τον νομικό κίνδυνο καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους ενώ οδηγούν. Ξέρω ότι η Alexa προσπαθούσε να με κάνει να χρησιμοποιήσω την ανόητη λειτουργία οδήγησης για εβδομάδες (το χρησιμοποιώ μόνο για λίστες παντοπωλείων). Λοιπόν, το ερώτημα είναι πόσο καλή είναι η νέα λειτουργία οδήγησης των Χαρτών Google που σας κάνει να αφήσετε κάτω το τηλέφωνό σας;

Αρκετά καλό κατά τη γνώμη μου. Δεδομένου ότι το τηλέφωνό σας είναι πάντα „ξύπνιο“ όταν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές για να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να στείλετε μηνύματα κειμένου και να διαβάσετε τα μηνύματά σας. Ωστόσο, ο έλεγχος και η εναλλαγή εφαρμογών θα εξακολουθεί να απαιτεί να αγγίζετε το τηλέφωνό σας.

Καθώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη Λειτουργία οδήγησης μόνο όταν είστε πραγματικά, ξέρετε, οδήγηση, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για δοκιμή. Πήγαινα στον οδοντίατρο όταν παρατήρησα τη νέα λειτουργία. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει περισσότερη λειτουργικότητα κρυμμένη εκεί κάπου που έχασα.

Χρησιμοποιείτε τη νέα λειτουργία οδήγησης των Χαρτών της Google; Τι νομίζετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω ή στο δικό μας σελίδα στο Facebook!

Schreibe einen Kommentar