Τρομεροί λόγοι για αγορά (ή μη αγορά) AV Gear – TV Edition (Μέρος 1)

2
Τρομεροί λόγοι για αγορά (ή μη αγορά) AV Gear – TV Edition (Μέρος 1)

Όταν οι άνθρωποι ζητούν συμβουλές αγοράς, συχνά έχουν πολύ συγκεκριμένους περιορισμούς. Και αυτοί οι περιορισμοί οφείλονται είτε σε πράγματα που έχουν ακούσει, είτε σε πεποιθήσεις που έχουν, είτε σε περιορισμούς που επιβάλλονται από τον εαυτό τους. Συχνά, αυτοί οι περιορισμοί τους αναγκάζουν να αγοράσουν (ή να μην αγοράσουν) εξοπλισμό AV (όπως τηλεόραση ή οθόνη) που θα ήταν τέλειος για αυτούς. Έτσι, χωρίς ιδιαίτερη σειρά, εδώ είναι μερικοί από τους πιο τρομερούς λόγους που μας έχουν δώσει οι άνθρωποι για να αγοράσουμε εξοπλισμό AV, τηλεοπτική έκδοση (μέρος πρώτο από τουλάχιστον δύο).

Τρομερός λόγος #1: Δεν μπορώ να πάρω τηλεόραση λόγω φωτογραφίας

Φανταστείτε το εξής: Έχετε έναν τοίχο. Σε αυτόν τον τοίχο είναι μια εικόνα. Αυτή η εικόνα βρίσκεται σε ένα μέρος που αρέσει σε εσάς και στους σημαντικούς σας άλλους. Τώρα φανταστείτε επίσης ότι θέλετε να βάλετε μια τηλεόραση σε αυτόν τον τοίχο. Εσύ υπολογίστε το σωστό μέγεθος οθόνης για την απόσταση καθισμάτων σας και… Ω, όχι! Δεν θα χωράει! Θα καλύψει την εικόνα! Ώρα να αποκτήσετε μια μικρότερη τηλεόραση!

Σκοπεύαμε να το βάλουμε στον τοίχο… αλλά υπήρχε μια φωτογραφία και μια λάμπα, οπότε έπρεπε να το σπρώξουμε σε μια γωνία.

Αμ… πλάκα κάνεις τώρα; Από τρομερούς λόγους για να μην αγοράσετε τηλεόραση, ένα καρφί πρέπει να είναι ένας από τους χειρότερους! Σίγουρα, ίσως αυτή η εικόνα (ή το φυτό ή οτιδήποτε άλλο) βρίσκεται σε εξαιρετικό μέρος. Ίσως τελειοποιηθεί με επίκεντρο κάτι. Αλλά μιλάμε για κίνηση ενός καρφιού. Αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Και όμως, σχεδόν καθημερινά, αυτό δίνεται ως λόγος για την αγορά μιας πολύ μικρής τηλεόρασης.

Τι αφιερώνεις περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας; Η τηλεόραση ή αυτή η εικόνα; Εάν είναι η φωτογραφία, θα πρέπει να την τραβήξετε και να την κάνετε την ταπετσαρία του τηλεφώνου, του υπολογιστή και του tablet σας. Και μετά μετακινήστε το από αυτό το σημείο και πάρτε τη μεγαλύτερη τηλεόραση.

Τρομερός λόγος #2: Αγορά τηλεόρασης επειδή είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερη

Πριν από δέκα χρόνια κάποιος αγόρασε μια τηλεόραση. Ήταν στην κορυφή της γραμμής εκείνη την εποχή. Τους κόστισε επίσης μια όμορφη δεκάρα! Και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της αγοράς. Τεράστια 55″. Αλλά δείχνει την ηλικία του και αποφάσισαν να αναβαθμίσουν. Τι κάνουν? Κατευθύνονται προς το μεγάλο κατάστημα και αναζητούν μια τηλεόραση που είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερη.

Είναι μεγαλύτερη από την παλιά μας τηλεόραση τουλάχιστον…

Όχι, δεν κοιτούν το δωμάτιό τους. Όχι, δεν εξετάζουν πόσο μακριά κάθονται. Αντίθετα, παίρνουν απλώς το επόμενο μέγεθος. Εάν αυτός δεν είναι ένας τρομερός λόγος για να αγοράσετε μια τηλεόραση, δεν ξέρουμε τι είναι.

Η τηλεόρασή σας θα πρέπει να σας προσφέρει παρόμοια εμπειρία με το να βρίσκεστε σε κινηματογράφο. Αυτό σημαίνει οπτικό πεδίο παρόμοιου μεγέθους. Ο υπολογισμός του σωστού μεγέθους μπορεί να είναι πολύ ατομικός, αλλά δεν είναι δύσκολος. Δεν μπορούμε να σας πούμε σε πόσα σπίτια έχουμε πάει και έχουν τηλεόραση πολύ μικρή για την απόσταση των καθισμάτων. Εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο στο κάτω μέρος της ροής ειδήσεων, δεν είστε λίγο πολύ μακριά. Είσαι πολύ μακριά!

Τρομερός λόγος #3: Περιορισμός του μεγέθους της τηλεόρασης με βάση τα υπάρχοντα έπιπλα

Holy moly, αυτό το βλέπουμε πολύ. Κάποιος αγόρασε ένα κέντρο ψυχαγωγίας πριν από μερικές δεκαετίες. Ταίριαζε απόλυτα με το CRT 36″ που είχαν τότε. Αλλά τώρα θέλουν μια επίπεδη οθόνη και δεν ταιριάζει. Σκέφτονται να απαλλαγούν από τα έπιπλα; Οχι! Θέλουν κάποιο είδος βάσης που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κάθε πτυχή των επίπλων, ενώ θα έχουν τη μεγαλύτερη επίπεδη επιφάνεια που μπορούν.

Δεν λειτουργεί.

Φυσικά, φαίνεται φυσικό…

Πρώτον, το επίπεδο πάνελ θα είναι πολύ μικρό. Οθόνες CRT είχαν διαφορετικούς λόγους διαστάσεων από τις τρέχουσες επίπεδες οθόνες. Αυτό θα σας δώσει λιγότερη οθόνη από το παλιό σας CRT. Επιπλέον, το άνοιγμα δεν έχει το σωστό μέγεθος.

Η πραγματική λύση για αυτόν τον τρομερό λόγο είναι να αγοράσετε μια νέα βάση τηλεόρασης. Υπάρχουν πολλά στην αγορά όλων των ειδών στυλ. Εάν είστε πραγματικά ερωτευμένοι με αυτό που έχετε ήδη, μπορείτε να το τροποποιήσετε. Αυτό που πραγματικά θέλετε είναι μια μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια για να τοποθετήσετε το επίπεδο πάνελ σας. Εάν έχετε μια παλιά μονάδα ψυχαγωγίας, σημαίνει ότι κόβετε όλα τα πράγματα δεξιά, αριστερά και πάνω από την παλιά τηλεόραση. Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν ξυλουργό (που πιθανότατα θα κοστίσει περισσότερο από την απλή αντικατάσταση του πράγματος), αλλά θα λειτουργήσει. Το έχουμε δει να γίνεται.

Τρομερός λόγος #4: Τοποθέτηση οθόνης σε τοίχο

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με τους ιδιοκτήτες οικιακού κινηματογράφου. Ακούνε τους άλλους στο Διαδίκτυο να λένε πόσο υπέροχο είναι να έχεις μια τεράστια οθόνη προβολής. Έτσι μετρούν τον τοίχο τους, βρίσκουν τη μεγαλύτερη οθόνη που ταιριάζει και την παραγγέλνουν. Αυτό είναι ένα λάθος.

Αν έχετε καθίσει ποτέ στην πρώτη σειρά ενός κινηματογράφου, ξέρετε ότι μια εικόνα μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε στο σπίτι σας είναι μια οθόνη τόσο μεγάλη που σας προκαλεί ναυτία κατά τη διάρκεια σκηνών δράσης. Σίγουρα δεν θέλετε μια οθόνη τόσο μεγάλη ώστε ο προβολέας σας να μην είναι αρκετά φωτεινός ώστε να εμφανίζεται HDR επαρκώς. Σίγουρα, η οθόνη μπορεί να ταιριάζει φυσικά, αλλά μπορεί να κάνει την παρακολούθηση σχεδόν αδύνατη. Αποκτήστε την οθόνη σωστού μεγέθους. Όχι το μεγαλύτερο δυνατό

Τύλιξε

Αυτό είναι μέρος ενός από τους τρομερούς λόγους για να αγοράσετε (ή όχι) μια τηλεόραση. Έρχεται τουλάχιστον ένα ακόμη. Έχετε κάνει κάποιο λάθος όταν αγοράζετε μια οθόνη; Τι θα θέλατε να ξέρετε πριν αγοράσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια και μπορεί να το συμπεριλάβουμε στην επόμενη δόση!

Schreibe einen Kommentar