OWC Thunderbolt 3 Dock Review για MacBook ή iMac

2
OWC Thunderbolt 3 Dock Review για MacBook ή iMac

Επαγγελματική κριτική

Χαρακτηριστικά

Ποιότητα κατασκευής

Λειτουργικότητα

αξία

Τελικές σκέψεις

Αν και η τιμή μπορεί να φαίνεται υψηλή για χρήστες αρχικού επιπέδου, τα 300 $ για το OWC Thunderbolt 3 Dock έχουν πολύ νόημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους από εμάς έχουν επενδύσει χιλιάδες στις μηχανές μας.

Συνολική βαθμολογία 4.7 Περιφερειακή Αναθεώρηση

Βαθμολογία αναγνωστών
67 ψήφοι

2.5

Το Other World Computing σχεδόν διέσωσε την κοινότητα των Mac όταν ανακοίνωσαν τη διαθεσιμότητα στο OWC Thunderbolt 3 Dock. Για χρόνια, η Apple καταργεί θύρες και λειτουργίες σε μια προσπάθεια να εξορθολογίσει τα προϊόντα και να ικανοποιήσει τις φαινομενικά σαδιστικές σχεδιαστικές ιδιοτροπίες του Jony Ive. Οι τελευταίες μου αγορές περιελάμβαναν ένα iMac του 2017 και το πιο πρόσφατο MacBook Pro με Touchbar. Στο πρώτο, το USB-C (ή, στην πραγματικότητα, το Thunderbolt 3) μετατόπισε τις δύο συνδέσεις mini DisplayPort (Thunderbolt 2). Για το MacBook Pro — το μόνο που έχετε είναι τέσσερις θύρες Thunderbolt 3/USB-C και μια υποδοχή ακουστικών.

Έχω ψωνίσει με το OWC για χρόνια, πραγματοποιώντας αγορές μνήμης και μπαταρίας αντικατάστασης μεταξύ άλλων. Δεδομένου ότι ήταν διαρκώς ενημερωτικοί και αξιόπιστοι, το να τους αναζητήσουμε για να λύσουν το πρόβλημα της θύρας που εξαφανιζόταν φαινόταν καλό στοίχημα. Ωστόσο, κάνουμε πολλή επεξεργασία βίντεο και ήχου, με άφθονα περιφερειακά, οπότε χρειαζόμασταν το dock για να λειτουργεί πραγματικά χωρίς να διακόπτεται η ροή εργασίας μας.

Χαρακτηριστικά βάσης OWC Thunderbolt 3

Το OWC Thunderbolt 3 Dock παρέχει 13 θύρες για την επέκταση του συστήματός σας. Παρέχει συσκευή ανάγνωσης καρτών SD, υποδοχή εισόδου/εξόδου ήχου, 5 θύρες USB 3.1, S/PDIF, Firewire 800, Gigabit Ethernet, δύο θύρες Thunderbolt 3 (USB-C) και mini DisplayPort. Το mini DisplayPort λειτουργεί μόνο για οθόνες (μην το συγχέετε με μια σύνδεση Thunderbolt 2). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν και την πρόσθετη θύρα Thunderbolt 3 που παρέχεται για να οδηγείτε έως και δύο οθόνες 4K ή μία μεμονωμένη οθόνη 5K. Αυτή η μεγάλη ποικιλία θυρών το καθιστά ένα πολύ ισχυρό περιφερειακό. Η τιμή του κοστίζει περίπου 299 $ (λιγότερο, αν το αγοράσετε στην πώληση).

OWC Thunderbolt 3 Dock

Το αποκλειστικό τροφοδοτικό 20V, 6,75A τροφοδοτεί το Dock (ο εξωτερικός μετασχηματιστής διατηρεί μικρές τις φυσικές διαστάσεις του dock). Αυτό το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγάλο, οπότε αν κοιτάτε το μέγεθος του αλουμινένιου πλαισίου για φορητότητα, μην ξεχάσετε να το λάβετε υπόψη στο μείγμα. Μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά και να καταλάβετε γιατί αυτό το σύστημα μπορεί να τροφοδοτήσει και να φορτίσει φορητούς υπολογιστές Thunderbolt 3 έως 60 W. Δύο από τις προαναφερθείσες θύρες USB 3.1 έχουν υψηλή ισχύ (2Α). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χειριστούν ένα πληκτρολόγιο Apple SuperDrive ή Apple USB. Μπορούν επίσης να παρέχουν φόρτιση υψηλής ταχύτητας για iPad και iPhone της Apple.

OWC Thunderbolt 3 Dock πίσω

Είναι αυτονόητο ότι το εκλεπτυσμένο πλαίσιο προσθέτει αξία. Διαθέσιμο είτε σε ασημί είτε σε διαστημικό γκρι, το OWC Thunderbolt 3 Dock φαίνεται υπέροχο δίπλα στο iMac ή το MacBook Pro σας. Στο κάτω μέρος, τα φώτα κατάστασης LED χαμηλού προφίλ δίνουν μια ωραία έμφαση. Επίσης δεν σε τυφλώνουν όπως τόσα άλλα προϊόντα που έχω δοκιμάσει. Το πράσινο υποδεικνύει μεταφορά δεδομένων ή δραστηριότητα, ενώ το μπλε LED σάς διαβεβαιώνει ότι η τροφοδοσία είναι συνδεδεμένη.

OWC Thunderbolt 3 Dock LED

Κάτω από την κουκούλα & Δοκιμές

Υπάρχει πολλή τεχνολογία μέσα στο OWB Thunderbolt 3 Dock. Για παράδειγμα, η διεπαφή Thunderbolt 3 οδηγείται από μια Intel DSL6540. Το Ταϊβανέζικο C-Media τροφοδοτεί την έξοδο S/PDIF καθώς και τα ADC και DAC για τη θύρα εισόδου/εξόδου αναλογικού ήχου.

Δοκίμασα το OWC Thunderbolt 3 Dock κατά τη διάρκεια δύο μηνών σε πολλά έργα. Επεξεργασία πολλών βίντεο για κριτικές εργαλείων μου επέτρεψε να δοκιμάσω πολλές δυνατότητες. Είχα μια μονάδα συνδεδεμένη μέσω Firewire 800, διπλές οθόνες, τρία περιφερειακά USB, άφθονη χρήση καρτών SDXC, Ethernet και ακουστικών. Δεν αντιλήφθηκα προβλήματα καθυστέρησης και κανένας από τους δίσκους μου δεν φαινόταν να επιβραδύνεται στο ελάχιστο. Αυτό, παρά το γεγονός ότι εκτελούσα δεδομένα μέσω πολλών από αυτές τις θύρες ταυτόχρονα.

Ένα πράγμα για το οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι η χρήση πρόσθετων „downstream“ θυρών. Για παράδειγμα, ενώ μπορείτε να συνδέσετε μια οθόνη 4K στο OWC Thunderbolt 3 Dock, μην χρησιμοποιείτε τις θύρες USB αυτής της οθόνης για πρόσθετα περιφερειακά. Πιθανότατα θα υπερβείτε την τάση του προγράμματος οδήγησης και μπορεί να αντιμετωπίσετε διακοπή λειτουργίας ή δυσλειτουργίες. Χρησιμοποιήστε το dock όπως έχει σχεδιαστεί, ωστόσο, και πιθανότατα θα τα πάτε πολύ καλά σε οποιονδήποτε αριθμό πιθανών εφαρμογών με μεγάλο όγκο δεδομένων.

συμπέρασμα

Αν και η τιμή μπορεί να φαίνεται υψηλή για χρήστες αρχικού επιπέδου, τα 300 $ είναι πολύ λογικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους από εμάς έχουν επενδύσει χιλιάδες στις μηχανές μας. Η αξιοπιστία μπαίνει επίσης στο παιχνίδι. Η διετής εγγύηση που προσφέρεται στο OWC Thunderbolt 3 Dock προσφέρει μεγάλη σιγουριά. Αν η Apple συνειδητοποιούσε ότι χρειαζόμαστε πραγματικά αυτές τις θύρες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Δύο λωρίδες μπορεί να φαίνονται πολύ καλύτερες στο κέντρο της πόλης, αλλά η κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκύπτει την καθιστά μια πολύ κακή ιδέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το OWC εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar